Mats dömer Nkl på WT

Tack för inbjudan att få döma på Wt Grönklint. Det känns roligt och stimulerande och jag ser fram emot att få träffa både er förare och era hundar. 


Tillsammans med min fru Helena har vi en liten uppfödning av labrador och flat under prefixet Pumpans. Vi bor på landet utanför Kungsör i Västmanland. I nuläget finns det hos oss sju hundar, fem labradorer och en flat. Den äldsta 12 år och de yngsta ca 4 månader gamla. Jag är sedan många år tillbaka auktoriserad domare på A och B prov, certifierad C provs domare. Är en aktiv domare med domaruppdrag för A, B och C prov, har även haft förmånen att döma utomlands. Jag har styrelseuppdrag för SSRK Bergslagen och sitter med i arbetsgruppen för Wt.
Jag försöker att starta mina/våra hundar på A, B och C prov. Jag är en inbiten jägare och medverkar som apportör på både större och godsjakter och jagar även på egna jaktmarker, då både fågel och klövvilt. 
Dagligdags arbetar jag som konsult mot karriär- och chefscoachning, arbetslivsinriktad rehabilitering, omställning m.m. 

Vad beträffar viktiga egenskaper för en retriever, så måste jag svara att alla egenskaperna är viktiga för att få fram en bra jakthund.

Önskar alla lycka till både på Unghundsderbyt och på WT.

 

Mats Närling

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *