Vi hälsar följande fem domare varmt välkomna till Unghundsderby 2021. Här får ni en chans att bekanta er lite med dem. De är alla rutinerade retrieverjaktmänniskor – och väldigt trevliga!

Ingela Funck

Föddes som smålänning men bor sedan länge i Stockholm. Utbildad B-och C-provsdomare.

Jag är väldigt glad för att ha blivit inbjuden till att döma på svenska Unghundsderbyt 2021. Det blir fjärde gången som jag dömer derbyt. Själv har jag även tävlat flera gånger och vunnit en gång med SEJ(J)CHSEJ(A)CH Searover Kits Pim. Startade två gånger med en annan av mina hundar. Bäst gick det första gången då hon var knappt ett år och placerade sig på tionde plats.

Derbyt är en fantastiskt inspirerande tävling där många storartade hundar har segrat genom åren. De har hållit hög kvalitet och har gått långt i karriären som apporterande jakthundar. Jag har haft förmånen att få följa flera av segrarna på nära håll. Fyra av unghundsmästarna bor inte långt ifrån mig och hundarna kommer dessutom från samma kennel.

Jag hoppas att vi ses! Lycka till!

Mats Närling

Tack för inbjudan att få döma på Unghundsderbyt 2021. Jag har dömt på derbyt några gånger tidigare och det är lika spännande varje gång att se unga hundar i arbete. Det känns roligt och stimulerande och jag ser fram emot att få träffa både er förare och era hundar.

Tillsammans med min fru Helena har vi en liten uppfödning av labrador och flat under prefixet Pumpans. Vi bor på landet utanför Kungsör i Västmanland.  I nuläget finns det hos oss sex hundar, fem labradorer och en flat.

Jag är aktiv inom SSRK med domaruppdrag för A-, B- och C-prov, kommittéarbeten och styrelseuppdrag. Jag försöker att starta mina/våra hundar på A-, B- och C-prov. Jag är en inbiten jägare och medverkar som apportör på större godsjakter och jagar även på egna jaktmarker, då både fågel och klövvilt. 

Dagligdags arbetar jag (ett par år till) som konsult mot karriärcoachning, arbetslivsinriktad rehabilitering, omställning m.m.

Väl mött i juni och vi får hoppas att coronaviruset är borta för alltid vid den tidpunkten.

Karin Thunander

Unghundsderbyt ligger mig varmt om hjärtat och det är en ära att för tredje gången får vara med och döma denna tävling.

Föruto att döma nationella B-/C-prov och internationella Working Test har jag fem tikar hemma i Södermanland och tillsammans tävlar vi i field trials och mästerskap runt om i Europa. Bland våra prestationer är vi Svenska A- & B-provschampions, vinnare av det svenska mästerskapet, och med i det vinnande laget på Skinners World Cup Retriever Event samt Brahetrolleborg Profine Nations Cup.

Att tävla med sin hund är en ynnest och något som jag aldrig ångrar – oavsett vinst eller förlust. Det är alltid lika spännande att uppleva det egna samarbetet med hunden och samtidigt följa sina medtävlande. Det är svårt att inte få gåshud!

 

Jag är övertygad om att samma känsla kommer att uppstå vid Derbyt och det ska bli ett nöje att få se 2021-års ekipage. Med det så vill jag önska dig och din hund ett stort och varmt lycka till!

 

Andreas Josefsson

Jag bor i Kvilla som ligger utanför Torsås i Småland, dit vi precis har flyttat efter att vi har renoverat en släktgård.

Där lever jag ihop med min fru Fia och vi  delar båda två intresset med att träna och tävla med våra retrievers, som för närvarande är två labradorer.

Jakt och framförallt fågeljakt ligger mig varmt om hjärtat och under säsong försöker jag att jaga så mycket jag hinner, främst sjöfågel, men även duvor och en och annan fasan. Apporterar även en hel del på ett gods i Skåne.

Att starta på prov gör jag gärna, både på A-, B-prov och workingtest. Har hittills haft nöjet, eller turen, att föra fram alla mina hundar till Svenska jaktprovschampions på B-prov. Jag har just nu en 7-årig labrador, så det är snart dags att se mig om efter en ny hund.

Jag har varit domare på B-prov och WT i 4 år och är även B/A domare sedan en tid tillbaka. Jag ser verkligen fram emot att döma årets mästerskap och förväntar mig en bra tävling och många duktiga ekipage.

Håll i och håll ut, så syns vi i juni!

Anna-Lena Wendt

Att träna och utveckla unga hundar är fantastiskt och jag är väldigt glad att för tredje gången få förtroendet att döma svenska Unghundsderbyt.

Jag startar mina hundar på både A-, B-prov och Working Test, gärna i alla nordiska länder, och tycker att prov/tävlingar och framför allt mästerskap är oerhört roligt.

Mer info om mina hundar och provmeriter finns på webbsidan http://kurser.svartalwen.com/. Jag dömer Working Test (diplomerad WT-domare) och även bruks- och lydnadtävlingar inom Svenska Brukshundklubben. Dessutom apporterar vi också så ofta jag hinner på olika fågeljakter runtom i Sverige och på Åland.

Sedan två år jobbar jag heltid som tränare/instruktör, främst med retrieverjakt, men också med bruks/lydnad.

Jag ser mycket fram emot att se alla duktiga ekipage på fina Tiraholm i juni!