Meny Stäng

Åza Wikström

Jag vill börja med att tacka för inbjudan att döma unghundsmästerskapet hos er. Det är nästan halvägs hem till mina barndomstrakter och länge sen jag var så långt norrut. Ser fram emot arrangemanget. SSRK har alltid varit en självklar klubb för mig att vara medlem i. Jag är stolt över klubbens verksamhet och alla aktiva i klubben.
Sedan barnsben har djur varit mitt största intresse. Först hästar, andra mindre gnagare och katt för att sen köpa min första egna hund, en golden retriever. 1992 köpte jag min första flatcoated retriever av kennel Gunhill’s. Det skulle bli en till inom kort och sen ett helt gäng. Jag var vetgirig och lärde mig mycket på dessa två hundar. Mest framgångsrik var jag med NORDJCH SV-02 INTUCH NORDUCH STJH-R SVCH LP I Gunhill’s Brightest and Best ”Cosmos”. Jag höll på med flatcoats fram tills jag år 2006 köpte min första jaktlabrador och sen blev det fler. De flesta av mina jaktlabradorer har jag fått till jaktchampions. Min första egna uppfödda field trial champion var SEJ(A)CH Cosmic Cover’s Cotton Field. 2014 köpte jag in en jaktlabradortik från kennel Broadlaw, Mill. Hon var min första hund att bli SEJCH och SEJ(A)CH. Sedan många år tillbaka har jag både dömt och startat på främst B- och A-prov samt är utbildad domare i WT. I vår kommer också SSRK att ha en uppdaterande WT utbildning, vilket ska bli väldigt roligt.
Min familj består av två söner och en sambo. Vi är enorma jaktnördar och jagar både fågel och klövvilt. Jakt är vårat liv och det finns inget bättre än att njuta av ett bra hundarbete. Jag ser fram emot att möta er alla som ska starta på UHM. Vi ses där!