Meny Stäng

2021 Västra

SSRK Västra hälsar nu varmt välkomna till Unghundsderby 2021

Tävlingen, som är öppen för retrievers som på tävlingsdagen är mellan 9 månader och 2 år, kommer att gå av stapeln den 19 juni på Tiraholms vackra marker. Tiraholm ligger naturskönt i Hallands inland, i Hylte kommun och vi ser fram emot detta evenemang med stor glädje. Säkert ni också, då vi alla väntat extra länge på mästerskapet då ju förra årets derby som skulle vara i Värmland ställdes in pga Coronapandemin. Nu hoppas och tror vi på att vi kan genomföra den i år, med respekt för alla krav och restriktioner som gäller i juni.
 

Provmarkerna ger stora möjligheter att lägga upp en utslagsgivande runda för er, med fem stationer där bara fantasin sätter gränserna för vad ni som deltar får utmanas i. Terrängen är variationsrik och upplägget innebär att din hund får ett antal markeringar på land och vatten. Provet genomförs med dummies, ej vilt. Krav för deltagande är att du är medlem i SSRK, rasklubb eller liknande utländsk klubb. Tävlingen bedöms efter SSRKs regler för C-Prov (Working Test). Skott förekommer på samtliga stationer. Tävlingen avgörs samma dag och avslutas med att de bästa ekipagen får kliva upp på prispallen.

Under dagen kommer roliga tävlingar att vara igång. ”Dummy-lång-kastning”, ”Uppletande” och en Scurry-tävling, där alla kan tävla i hastighetsapportering  och där intäkterna går till Cancerfonden. Nytta och nöje på samma gång.

Mer information kommer upp löpande på hemsidan.

Tips på övernattningsmöjligheter finns på hemsidan. Boka i god tid. På Tiraholm finns restaurang där du kan äta lunch och fika om så önskas.

Vid frågor är du välkommen att kontakta någon i provledningen.

Boka in den 19 juni 2021 redan nu till årets höjdpunkt för er och era unga retrievers!

// SSRK Västra
Provledningen för Unghundsderby 2021