Meny Stäng

Jan-Erik Eriksson

Stort tack för inbjudan att döma på årets Unghundsderby.
 
Jag är en inbiten jägare sedan tidiga ungdomsår med stor erfarenhet som skytt och hundförare både på fågel- och klövviltjakt. Jag köpte min första flat i början av 1990-talet som ren jakthund och apportör till de åländska vårjakterna på sjöfågel. 
 
Jag har sedan 2001 utbildat och startat tre flattar till elitklass i B-prov. En fick ett 1:a pris och de andra två har bägge blivit Nordiska Jaktchampions. På A-prov har jag startat elitklass i Finland, Sverige och Danmark med två hundar, där vi skördat flera 1:a placeringar, CERT i 2 länder och CK på Internationellt A-prov. Jag har startat WT i flera nordiska länder och har res-CERT på officiellt WT i Finland. Jag tycker det är riktigt bra att Sverige nu också kan ordna officiellt WT och därmed kommer med i den nordiska familjen.
 
Tillsammans med med min särbo driver jag Svartalwen’s kurser och träning och går som bäst utbildning inom SSRK till jaktprovsdomare för B-prov samt diplomering till WT-domare.
 
Jag ser fram emot en spännande helg med god stämning på Unghundsderbyt och önskar alla lycka till! Och skulle det inte gå riktigt så bra som ni hoppats på, så kom ihåg att det finns alltid en nästa tävling och att ni har samma fina hund med er hem som ni kommer dit med.