Meny Stäng

Anders Carlsson

Anders Carlsson, Sverige (huvuddomare)

”Jag skaffade min första Labrador 1979. Hon kallades för Vicky. Det var en gul tik och jag och hunden utvecklades tillsammans. Hon blev Svensk och Norsk jaktchampion.

Jag och min hustru Mirjam driver kursverksamhet och uppfödning tillsammans och delar intresset för hundar och jakt. Kennelnamnet Carmals har funnits sedan 1983 och sedan dess har vi haft ca 60 labradorkullar. Vi har också uppfödning av norrbottenspets. Det har funnits ett antal raser jakthundar i vår kennel. Förutom nobs och labrador har vi fött upp Wachtelhundar, Basset Griffon och Borderterrier. Jag har även haft Tysk jaktterrier cocker spaniel, springer spaniel och Ryskeuropeisk lajka.

Jag har fört fram 6 field trial champions, fyra av dom av egen uppfödning samt ett antal B-provchampions.

Jag blev domare 1994 på kallviltsprov vilket i Sverige var den enda provformen på den tiden. I mitten av 90-talet var jag med om att skapa regler och starta upp field trial verksamheten och vi fick officiella prov 2003. Jag har arbetat med regelskrivning och anvisningar för prov i många år och varit utbildare för domare och stewards. Jag är FCI domare sedan ett tjugotal år och har under den tiden dömt prov och mästerskap i dom flesta länder i Europa men även i Ryssland. Jag har dömt Europamästeskapet och
IWT två ggr. Är för närvarande vice ordförande i jakthundskommitten i Svenska kennelklubben samt
svensk FCI representant.

Jag brinner för jakten och tillbringar all ledig tid i skogen, på fälten och vid kusten. All jakt fascinerar mig och jag gläds lika mycket åt ett fint drev som en fin stöt eller ett bra ståndskall, för att inte tala om när min labrador löser sin uppgift på en runner. Jag ser fram emot att se alla duktiga hundar och förare.”