Meny Stäng

Sponsorer

Vi är väldigt glada och stolta över att kunna presentera våra sponsorer av årets Unghundsderby på lördagen samt söndagens Working Test för samtliga klasser på Wrams Gunnarstorps fina marker.

Våra sponsorer är:

 • Wrams Gunnarstorp Gods
 • Royal Canin
 • Sveland
 • House of Bella & Sävekulla
 • Chevalier
 • Dummies.se
 • Jakt & Friluftsgården
 • Lord Ralf
 • Dogman
 • Klickerförlaget
 • LEDX Lights
 • Nite Ize
 • Rutsponsor Golden RetieverKlubben
 • Rutsponsor Flatcoated Retriever Klubben Skåne/Blekinge
 • Rutsponsor Kennel Coatfloat
 • Rutsponsor Chesapeake Bay Retrieverklubben
 • Line Up Gundogs
 • Kennel Willowridge
 • Fotograf Tommy Törnquist
 • Goose Hunting Sweden
 • SunDog
 • Kullapresenten
 • Söderåsens Shooting & Events
 • Lantmännen Cerealia
 • Pågen
 • Wasa
 • Barilla
 • Ditec Ängelholm
 • Vens Cykeluthyrning
 • Lambertsson
Wrams Gunnarstorp Gods

”På Wrams Gunnarstorp är vårdnaden av miljön en viktig aspekt i allt man gör och en av anledningarna till starten av biogasproduktion som stödjer behovet av mullförbättrande gödsling av åkermarken. 

Skogen på Wrams Gunnarstorp är 2 771 hektar stor och det vanligaste trädslaget i skogen är gran. Wrams Gunnarstorp har ett långsiktigt mål för skogsbruket, vilket innebär att man ska minska andelen barrträd och öka lövandelen.”

Royal Canin

”Royal Canin har sedan många år ett starkt samarbete med Svenska spaniel och retriever klubben.

Som huvudsponsor är det vårt självklara val att bidra till avel och utvärdering av unga apportörer.

Vi önskar alla startande på Wrams Gunnarstorps Gods stort lycka till.”

Sveland

När du försäkrar dina djur hos Sveland Djurförsäkringar blir du delägare i Sveriges enda kundägda, renodlade djurförsäkringsbolag. Eventuell vinst går alltid tillbaka till verksamheten för att hålla de gemensamma kostnaderna nere och för att skapa nytta för dig och ditt djur.

Hos Sveland kan du skräddarsy försäkringen efter dina och ditt djurs behov. 

Du får alltid snabb och kompetent hjälp av Sveland om ditt djur blir sjukt eller skadat. Kontakta Sveland för att veta mer så hjälper de dig att få den bästa försäkringslösningen som passar dig.

House of Bella och Sävekulla Naturnära Boende

”House of Bella’s Kennel & Kurser tillsammans med Sävekulla Naturnära Boende utlyser ett gemensamt pris till det ekipage som placerar sig på 100:e plats i Unghundsderbyt 2024.

Detta ekipage erhåller en heldags apporteringskurs, självklart med fokus på vattenapportering, under ledning av House of Bella’s, på vackra Sävekulla i Älvsered.

Vinnaren av priset får dessutom bjuda med sig fem goda träningsvänner med hund till denna kursdag.

Sävekulla bjuder på bästa träningsmarkerna och välförtjänt korvgrillning.

Kursen kommer att genomföras överenskommen vardag (måndag-torsdag) under 2024.”

Chevalier

”Vår vision är att kombinera ett aktivt liv nära naturen med passform, stil och nytänkande funktioner. En vision där kompromisser är otänkbara. Där kvalitet, mod och äkthet är ledord som genomsyrar vartenda materialval, varenda söm och varje designlösning.

Chevalier drivs av en strävan att skapa förutsättningar för ett liv närmare naturen. För alla stunder där genomtänkta funktioner inte märks men gör all skillnad. För alla situationer där väder och naturens krafter inte ska störa varken tålamod eller fokus. För alla tillfällen där självförtroendet stärks av känslan av att vara rätt klädd.”

Dummies.se
”Dummies.se är ett litet familjeföretag som drivs av oss Jill och Peter Raneryd.
Vi har just nu sju egna hundar som vi jagar, tränar och tävlar med både i Sverige och England.
 
Vi har haft apporterande hundar (även jaktcockerspaniel) sedan c:a 20 år tillbaka och är väl insatta i vad som krävs av bra träningsmaterial till både hund och hundförare.
 
Vi lyssnar gärna på våra kunder och vad de har för önskemål och tar ofta hem produkter efter deras önskan.
 
Hoppas vi ses på Unghundsderbyt och WT i Juni.
//Jill och Peter”

Jakt & Friluftsgården

”Mellan Lund och Dalby hittar ni Jakt & Friluftsgården, en idyllisk Jakt- och Friluftsbutik belägen i en ombyggd gård med utsikt över de Skånska fälten. Inspirerat av vår passion för jakt, hund och country lifestyle finns vi på Stora Råby Byaväg 88, Lund för att hjälpa och guida våra kunder med frågor och val av utrustning.

Med fokus på kvalité erbjuder vi ett brett utbud av varor från ledande och välkända varumärke – hos oss finns något för alla. Varmt välkommen till Jakt & Friluftsgården!”

Lord Ralf

”Lord Ralf är ett familjeföretag från Helsingborg där passionen för våra fyrfota vänner & förkärleken för den brittiska landsbygden står i centrum.

Vi tycker att kvalitet är viktigt och arbetar enbart med brittiska leverantörer med hög svansföring. Det ska vara fullbetald, fullvuxen arbetskraft med passion för det som levereras – vi är kräsna, precis som våra kunder. Våra produkter ska tåla att användas i skog & mark men samtidigt kunna bäras med stil & klass.”

Dogman

Välkommen till Dogman and friends, där alla är en del av vår stora familj av djurälskare!

Oavsett om du har en fyrbent vän eller en liten fjäderklädd kompis, är du välkommen att utforska vårt sortiment av produkter som är noggrant utvalda för att göra ditt husdjurs liv ännu bättre.

Klickerförlaget

”Klickerförlaget har böcker för hundälskaren! Elsa Blomster och Lena Gunnarsson, som driver förlaget och har skrivit Apportering till vardag och fest samt Valpträning till vardag och fest, håller dessutom belöningsbaserade apporteringskurser både online och IRL i Göteborgsområdet eller dit vi blir inbjudna.

Apporteringen ligger oss förstås extra varmt om hjärtat och vi önskar alla startande stort lycka till på Unghundsderbyt!”

LEDX Lights

”LEDX Lights har som fokus att förse våra användare med marknadens mest högpresterande och pålitliga pannlampor. Det har gjort LEDX till förstahandsval för många sportutövare i världsklass och yrkesfolk i extrema miljöer.”

Nite Ize

”Nite Ize designar och tillverkar innovativa produkter som hjälper dig organisera ditt liv, skydda din utrustning och hitta kreativa lösningar på dina vardagliga problem. Djurtillbehören från Nite Ize är designade för att ge maximal komfort och säkerhet för dina fyrbenta vänner, och hjälper dig att hålla koll på dem både hemma och när ni är ute på äventyr.”

Rutsponsor: Golden Retrieverklubben

”En typisk golden retriever har egenskaper såsom utåtriktad attityd, vänlighet, tillgivenhet och en utpräglad vilja att vara till lags. De ska också uppvisa stor tålighet i stressade situationer.

En golden mognar förhållandevis sent, både fysiskt och mentalt. En goldenvalp ska få utvecklas i lugn och ro utan stress och krav. Den vill gärna vara tillsammans med sin familj, då den är social och mycket flockberoende. Att bli utestängd från gemenskapen gör den olycklig. Den mår bäst av mycket sällskap och vettig sysselsättning.”

Rutsponsor: Flatcoated Retrieverklubben / Skåne – Blekinge

”En stilig och arbetsvillig ras som älskar vatten!

Rasen är framavlad för apportering och är anpassad för att klara detta både på land och vatten i tuffa förhållanden under jakter.

I utställningsringen ger den ett stiligt, smidigt och kraftfullt uttryck. Flatcoated retrievern finns i två färger – svart och brun.

Rasen är aktiv och behöver såväl mental som fysisk träning. Den är väldigt formbar, alert och lyhörd och kan förutom att användas som apportör i stort sett passa till de flesta hundsporter.”

Rutsponsor: Kennel Coatfloat

“Vår målsättning är att få fram jaktligt och mentalt stabila Flatcoated Retrievers med en funktionell exteriör för jakt, träning och tävling. Motto: ‘En sund knopp i en sund kropp.’

Vi finns i Helsingborg och hälsa gärna på oss genom vår FB -> https://www.facebook.com/p/Kennel-Coatfloats-100057460029062/

Rutsponsor: Chesapeake Bay Retrieverklubben

”Rasen är först och främst en utpräglad jakthund. Den kan användas vid duvjakt, på morkullepasset och vid fasanklapp. Framförallt under sjöfågeljakt är den, genom sin stora vattenpassion, som bäst.      

På jaktprov är rasens goda markeringsförmåga en fördel men även på ett jaktprov kommer rasen bäst till sin rätt vid vattenarbetet.”                                                                                                                                                      

Line Up Gundogs

”Line Up Gundogs har en omfattande kursverksamhet och erbjuder utbildning för hundar och förare – träningar och kurser för alla retrieverraser på alla nivåer. Individuell utbildning av hela ekipaget oavsett om det är privat träning eller i grupp, allt i syfte att få fram en utmärkt jakt- och/eller provhund. Internat, kurser, öppna träningar, privatlektioner eller bilda en egen grupp – upplägget skräddarsys enligt önskemål. Träningen är helt individanpassad och hålls hemma hos oss på fantastiska marker. Eller så kommer vi till er istället!

Verksamheten utgår ifrån Koholma i Skåne och bedrivs av Sofia & Jens Palmqvist som båda har flera decenniers erfarenhet av såväl jakt som retrieverträning och prov/tävling på olika typer av jaktprov. Line Up Gundogs har även en sparsam uppfödning av jaktlabradorer och strävhårig tax. Mer information på www.lineupgundogs.se”

Kennel Willowridge

”Upptäck drömplatsen för dig och din retriever på idylliska Aplungsåsen! Förutom uppfödning erbjuder Kennel Willowridge en perfekt miljö för träning av din fyrbenta vän. 

Med tillgång till marker, vatten (inklusive båt), fält och skog, erbjuds du varierande terräng för att träna och utveckla dig och din hund. Oavsett om du vill träna på egen hand eller med en instruktör, så kan du göra det hos oss. Grupper på max 8 ekipage kan hyra vår stuga med självhushåll, och skapa minnen för livet med din retriever. 

Besök vår webbplats, www.willowridge.se för mer information och boka din nästa hundträning på Aplungsåsen idag!”

Fotograf Tommy Törnquist

“Är du redo att fånga din hunds charm och personlighet i en vacker porträttbild?

Jag, Tommy Törnquist kommer att finnas på plats för att fotografera din älskade fyrbenta vän för endast 150 kr där merparten av pengarna går tillbaka till klubben. Besök gärna min hemsida Fotograf Tommy Törnquist

Önskar alla tävlande stort lycka till!”

Goose Hunting Sweden
 
”I år firar Kristofer Hanssons Goose Hunting Sweden 20 årsjubileum med att arrangera och guida gåsjakter utmed den skånska kustlinjen mot Öresund.
 
Apporterande hundar är en mycket viktig del i den verksamheten och han får hjälp av oerhört kompetenta hundförare med fantastiska hundar. Långa apporter med allt från de små vitkindade gässen till de stora och tunga kanadagässen”.

SunDog

”Vi har startat igen men i mindre skala under namnet SunDog AB. Vi startade och drev TEBA under 30 år och vår målsättning är att hjälpa gamla som nya kunder med jakthundsartiklar där vi genom vår erfarenhet sedan 1982 med apportering som senare fylldes på med drivande och spårande hundar gör att vi försöker hålla ett sortiment som ni kunder kan önska.

Det var Inger och Erik von Eckhardt, Kennel Twigg´s som öppnade dörren till en fantastisk hundvärld, stort tack. Idag har vi en jaktlabrador samt en Basset Fauve de Bretagne

Välkomna att kontakta oss på info@sundog.se . Tel 0723 623282 till Gunnel Ellman och snart kommer vår nätbutik på www.sundog.se”

Kullapresenten

“Kullapresenten har ett stort utbud av inredningsartiklar med inriktning på djur-, natur- och jaktmotiv men vårt sortiment innehåller en hel del övriga artiklar också.

Välkomna in i vår webshop på kullapresenten.se”

Konstnär Laila Olofsson

”Mitt namn är Laila Olofsson och jag bor på Kullaberg med familj och två hundar, en Spinone och en gammal gårdshund.

Jag är tecknare och akvarellmålare med inriktning på djurporträtt, framför allt hund. De senaste åren har jag utbildat mig på ’colored pencils’, dvs färgpennor. Tavlan som vinnaren får med sig hem är gjord med pennor på pastelmat. Ni når mig på mail: bergahusen@gmail.com och besök gärna min FB Myanimalportrait.”