Meny Stäng

Presentation Eddie Nilsson

Hej! Innan jag presenterar mig själv vill jag tacka årets ansvariga för Unghundsderbyt för förtroendet att få vara en av dem som får döma denna tävling! Jag ser verkligen fram emot detta!

Jag heter Eddie Nilsson och är från Halmstad.

Mitt intresse inom retrievervärlden startade 2002 i och med att vi skaffade vår första labrador.
Jag hade ingen tidigare erfarenhet av jakt med apporterande hundar men efter diverse kurser i SSRK och Labradorklubbens regi väcktes intresset.

Idag består flocken av tre labradorer, 3, 8 och 12 år gamla. Med dessa jagar jag, apporterar och startar på prov och tävlingar.

Jag är diplomerad WT-domare och har påbörjat utbildning för att (förhoppningsvis) bli B-provsdomare inom ngt år. Jag är provledare inom SSRK sedan mer än 10 år tillbaka och är årligen med och arrangerar A-prov, B-prov och WT. Var för övrigt delaktig som provledare när Unghundsderbyt genomfördes i SSRK Västras regi 2015 och har även startat med två av mina hundar på UHD (2008 och 2012)

Jag tycker det är mycket roligt att se och döma unga hundar och tycker det ska bli kul att komma till Värmland på nationaldagen. Ett litet råd på vägen; ta det lugnt med träningen och pressa inte era unga hundar utan ha kul tillsammans så ses vi i Juni.